Mikst (Karışık) İnkontinans

Vezikovajinal fistül nedir?

Vajinal fistül, vajinanızı başka bir organa bağlayan alışılmadık bir açıklıktır. Bu anormal açıklık, mesane ile vajina arasında olduğunda vezikovajinal fistül denir. Bu açıklık sürekli idrar kaçırmaya neden olur vajinanızdan sürekli idrar sızıntısına neden olur

Hi̇drosel Çocuklukta Görülür Mü? Tedavi̇si̇ Eri̇şki̇ne Göre Farklı Mıdır?

Çocukluk çağında da hidrosel görülebilir. Genellikle çocuklukta 2 yaşına kadar kendi kendine gerilemesi beklenir; eğer gerileme olmazsa ameliyat edilmelidir. Çocukluk çağında hidrosel operasyonları inguinal (kasık) olarak yapılmalıdır. Eşlik eden fıtık varsa o da onarılmalıdır. Erişkinlerde ise genelikle skrotal olarak operasyon uygulanır.

Hi̇drosel Ne Zaman Tedavi̇ Edi̇lmeli̇di̇r?

Çocuklarda 2 yaşına kadar düzelme olmazsa ameliyat önerilir. Erişkinde çoğunlukla şikayet yaratmamakla birlikte hidrosel kesesi testis kan akımını engelleyecek kadar büyükse, kozmetik açıdan sorun oluşturuyorsa, hastayı rahatsız ediyor ve cinsel ilişkiyi zorlaştırıyorsa ameliyat edilir.

Hi̇drosel Ameli̇yati Zor Mudur? Nasıl Ameli̇yat Edi̇li̇r?

Hidrosel ameliyatı zor bir ameliyat değildir ancak ameliyat sonrası hastanın yaklaşık

1 hafta kadar dinlenmesi gerekir. Lokal veya bölgesel anestezi ile yapılabilir. Ameliyatta kabaca tunika vaginalis denen zarın dış yaprağı (parietal) bertaraf edilerek iki zar arasındaki olası boşluk yok edilir. Bu esnada mevcut artmış sıvı aspire (temizlenir) edilir. Eğer sıvı enfektif (iltihaplı) bir görünümdeyse mikrobiyolojik inceleme için sıvı örneği laboratuara gönderilir.

Hi̇drosel Ameli̇yatinin Kompli̇kasyonlari Nelerdi̇r?

Ameliyat sonrası ödem (geçici şişlik), hematom (kan birikimi), yara enfeksiyonu, abse ve nadir de olsa bazı olgularda tekrarlayan hidrosel görülebilir.